Vides de Gràcia

Ateneu Rosa de Focvidesdegracia@moviments.net
http://www.moviments.net/rosadefoc/rosadefoc/
(2005 – 24 min. – Catalunya)

Vides de Gràcia és un documental realitzat als carrers i places de Gràcia on gent del barri ha volgut donar testimoni de la seva situació personal, en referència a les dificultats creixents del dia a dia, a nivell de vivenda, treball, vida afectiva, relacions socials, manca de serveis públics… Segur que no reflecteix totes les problemàtiques del barri, però vol ser una invitació a la reflexió i a l’acció vers els temes que surten en el vídeo i d’altres que puguin aportar i denunciar la gent.

Aquest document està emmarcat dins d’un projecte més ampli que intenta denunciar per construir alternatives a la precarietat (en sentit ample) en el barri: especulació i mobbing immobiliari, precarietat laboral, solitud i marginalitat d’alguna gent gran, situació difícil d’immigrants amb o sense regulació… i en definitiva les situacions que ens afecten quotidianament als veïns i veïnes, fruit d’un sistema que ens escanya cada dia més.

Els objectius d’aquest documental són:

  • Visualitzar diverses situacions de precarietat real al nostre barri, de veïns i veïnes que patim problemàtiques comunes o semblants i en les que ens hi podem sentir reflectides moltes de les persones que vivim a Gràcia i arreu.
  • Poder debatre conjuntament entre tots i totes quines són les causes d’aquesta precarització de les nostres vides i quines conseqüències té això en l’àmbit individual i col·lectiu.
  • Buscar i proposar quines actuacions i solucions podem construir col·lectivament, com ciutadans crítics que volem ser protagonistes de les nostres vides.
Contenido relacionado

Deja un comentario